Το ομορφότερο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι
Ημερομηνία δημοσίευσης: Πέμπτη, 14 Νοέμβριος στις 23:10:00 EET
Θέμα: Ειδήσεις


Το ομορφότερο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι ξετυλίγεται φέτος για τρίτη χρονιά στην πόλη των Τρικάλων.

Ο Αι Βασίλης, τα ξωτικά του, ο «καλός Σκρούτζ» και η νεράιδα των Χριστουγέννων και η μεγάλη και αγαπημένη παρέα, ετοιμάζουν το μεγαλύτερο Εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών και γλυκισμάτων.

Επέλεξαν ένα μαγικό τόπο… τον παλιό «Μύλο Ματσόπουλου». Δημιούργησαν ένα υπέροχο χωριό ζεστό και φιλόξενο και το μεταμόρφωσαν σε έναν παραμυθένιο… «Μύλο των Ξωτικών».

Από τις 29 Νοεμβρίου 2013, τα παλιά φουγάρα παίρνουν μπροστά και σκορπίζουν απίστευτες μυρωδιές. Τα γρανάζια λαδώνονται, οι μηχανές επισκευάζονται και διαμορφώνονται κατάλληλα για να φτιάξουν όσα περισσότερα παιχνίδια και γλυκά μπορούν. Οι Μύλοι ξεκινούν να δουλεύουν και παράγουν το πολυπόθητο υλικό για όλες τις γευστικές Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες. Εδώ θα ετοιμαστούν όλα τα δώρα που θα μοιράσει φέτος ο ¶ι Βασίλης και τα ξωτικά του.

Για 38 ολόκληρες ημέρες ο αγαπημένος ¶γιος των παιδιών και οι αναρίθμητοι βοηθοί του σας περιμένουν στο ομορφότερο Χωριό και μεγαλύτερο Εργοστάσιο του ¶ι Βασίλη, που όμοιο του δεν είδατε ποτέ. Εδώ δημιούργησαν έναν χώρο, χαράς, δημιουργίας, ελπίδας και γλυκών χριστουγεννιάτικων τοπικών γεύσεων.

OI ΔΩΡΕΑΝ ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Εργαστήρι Σοκολατένιου Μπισκότου
Το Οικολογικό Εργαστήρι του ¶ηΒασίλη
Το σπίτι του ¶ηΒασίλη
Το Εργοστάσιο Σοκολάτας του Σκρούτζ
PLAYMOBIL magic
Ζωγραφική Προσώπου
Το Αχυρένιο Ταχυδρομείο
Η παιχνιδοέκθεση της Plan Toys – Παιχνιδότοπος για ΑμεΑ
Ο φούρνος των Ξωτικών

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΚΟΥ

Ζαχαρένια Αγορά
Το Μαγικό Carousel
Το Παγοδρόμιο των Ξωτικών
Χριστουγεννιάτικη Αγορά
Χριστουγεννιάτικο fun park
Ανακύκλωση Παιχνιδιών και Βιβλίων
Οι Μαγικοί Επιστήμονες

«Οι Μαγικοί Επιστήμονες»

«Μύλος των Ξωτικών» στοχεύει φέτος να προσφέρει στους μαθητές ένα σπάνιο μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα δράσεων.
Εργαστήρι Πειραμάτων «Οι Μαγικοί Επιστήμονες». Η Τέχνη συνάντησε την Επιστήμη και το πιο πρωτότυπο Θεατρικό πείραμα… πέτυχε! Το Εκπαιδευτικό – Διαδραστικό Εργαστήρι Πειραμάτων ταξιδεύει…

Οιι «Μικροί Επιστήμονες» γεννήθηκαν ως ιδέα για να συμπληρώσουν την προσπάθεια των εκπαιδευτικών και να συμβάλλουν στον τομέα των εκπαιδευτικών επιλογών και των διαδραστικών θεματικών προγραμμάτων.Η Θεατρική Διαδραστική Παράσταση μεταφέρει τους θεατές με τον πλέον ευχάριστο τρόπο, έννοιες όπως αυτές που διδάσκονται στην σχολική ύλη της Φυσικής, της βιολογίας και της Χημείας, οι οποίες παίρνουν ζωή μπροστά στα μάτια όλων και εξηγούνται με απλό, διασκεδαστικό αλλά και «εκρηκτικό» τρόπο.
Ο διαδραστικός χαρακτήρας γίνεται πολύ έντονος μέσα από την συμμετοχή των μικρών θεατών στην εκτέλεση πειραμάτων. Δίνει την δυνατότητα να ανακαλύψουν πως με εύκολο τρόπο αλλά και με απλά υλικά καθημερινής χρήσης θα αναλάβουν τον ρόλο του «Μικρού Επιστήμονα». Η χρήση οπτικοακουστικών πολυμέσων, εργαστηριακού εξοπλισμού, απίθανων σκηνικών και κοστουμιών, καθώς και ο διάλογος του ειδικού επιστημονικού συνεργάτη στο τέλος της παράστασης μεταφέρει τα παιδιά σε ένα φανταστικό ταξίδι μέσω της τέχνης στον κόσμο της επιστήμης.

Τα κείμενα και όλο το επιστημονικό πρόγραμμα είναι εκπαιδευτικά σχεδιασμένο και δομημένο στην διδακτέα ύλη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τον Dr. Αστροφυσικής και επιστημονικό συνεργάτη του «Ιδρύματος Ευγενίδου» κ. Γιάννη Κοντογιάννη.

29 Νοεμβρίου 2013 έως 5 Ιανουαρίου 2014
Κάθε μέρα εκπλήξεις, καλλιτεχνικές δράσεις, συναυλίες και παιδικά δρώμενα.

http://www.milosxotikon.gr/home/

Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στο www.neo.gr
http://www.neo.gr

Μπορείτε να διαβάσετε αυτό το άρθρο στην παρακάτω διεύθυνση:
http://www.neo.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=9290