Πράξεις Ζωής
Ημερομηνία δημοσίευσης: Δευτέρα, 02 Σεπτέμβριος στις 01:10:00 EEST
Θέμα: Site της εβδομάδας


www.praxeiszois.org


www.praxeiszois.org

Επειδή στη ζωή τίποτα δεν είναι δεδομένο και εξασφαλισμένο ...Πράξεις Ζωής

Τον Νοέμβριο του 2010 μια ομάδα φίλων, με κοινωνικές ευαισθησίες κι αγάπη στον άνθρωπο, δημιούργησαν τον πρώτο πυρήνα ενός Δικτύου Εθελοντών  Άμεσης Κοινωνικής Δράσης "ΠΡΑΞΕΙΣ ΖΩΗΣ" για την εκπλήρωση κοινωφελών σκοπών σε άτομα & ομάδες ατόμων με απειλητικές ασθένειες και «ευπαθείς» κοινωνικές ομάδες. Οι "Πράξεις Ζωής" δεν έχουν σκοπό την πραγματοποίηση κερδών αφού δημιουργήθηκαν ως Δίκτυο Εθελοντών Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα.

Υπάρχουν αρκετοί Άνθρωποι που  επιθυμούν να συνεισφέρουν σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης Χωρίς όμως να ξέρουν Τον Τρόπο. . .

Μέσω του Δικτύου Εθελοντών  Σχεδιάζουμε, Συντονίζουμε, Προγραμματίζουμε & Υλοποιούμε την Προσπάθεια για ουσιαστικά αποτελέσματα Αληθινών Πράξεων Ζωής. 

Υπηρετούμε

με κάθε τρόπο την ανάγκη Προσφοράς & Αλληλεγγύης  προς τους συνανθρώπους μας και στο κοινωνικό σύνολο  στην Αθήνα & στην Περιφέρεια. Το Δίκτυο των Εθελοντών της Περιφέρειας υποστηρίζεται από τους Αγγελιοφόρους υπό την καθοδήγηση της ομάδας διοίκησης.

Συνυπάρχουμε μέσα από ένα οργανωμένο πλαίσιο που βασίζεται σε Αρχές και Διαδικασίες.

Συμμετέχουμε στην ομάδα μέσα από προσωπικούς ρόλους απελευθερώνοντας την έμπρακτη επιθυμία μας για προσφορά σε Ανθρώπινο, Κοινωνικό και Εθελοντικό Επίπεδο.

Με Δεδομένες τις παραπάνω παραμέτρους προσπαθούμε κι επιδιώκουμε να τολμάμε και να ενεργούμε άμεσα, μεθοδικά, αποφασιστικά μέσα από  τη συμμετοχή των Εθελοντών για Κάθε  Πράξη Ζωής.
Το Δίκτυο Εθελοντών “Πράξεις Ζωής” για την υλοποίηση των δράσεων βασίζονται αποκλειστικά,  στις συνδρομές και τις δωρεές υποστηρικτών, στην εθελοντική εργασία και τις προσφορές φίλων.

Κύρια έσοδά μας αποτελούν οι συνδρομές και οι χορηγίες των υποστηρικτών μας. Δεν εξαρτόμαστε από το κράτος, δεν συνδεόμαστε με πολιτικά κόμματα ή άλλους φορείς, ούτε από κοινοτικά ή άλλα προγράμματα, επιδοτήσεις κι ενισχύσεις.

Ανάγκες υπάρχουν πολλές, ιδίως σήμερα που διανύουμε μεγάλη Κρίση, γι’ αυτό το λόγο αξίες όπως η αγάπη/ο εθελοντισμός/η προσφορά/η συνεργασία θεωρούνται απαραίτητες για την κάλυψή τους.

cause

Σκοπός των Πράξεων Ζωής Αποτελεί:

  1. Παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, προκειμένου να συντελέσει στην κοινωνική  στήριξη «Ευπαθών» ατόμων &ι «Ευπαθών» Κοινωνικών Ομάδων καθώς και στην εκπλήρωση κοινωφελών σκοπών

  2. Προαγωγή της ιδέας του εθελοντισμού και του κοινωνικού έργου στην υπηρεσία του ανθρώπου, χωρίς διακρίσεις, ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής, θρησκείας ή πεποιθήσεων, ηλικίας, αναπηρίας, σεξουαλικού προσανατολισμού και πολιτικού καθεστώτος, με πλήρη αποδοχή των αρχών των δικαιωμάτων του ανθρώπου

  3. Δράσεις που αποσκοπούν σε πραγματικές ανάγκες, λαμβάνοντας υπόψη τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών, την προώθηση δημοκρατικών θεσμών, την ισότητα των δύο φύλων και την εν γένει προστασία των ανθρωπιστικών θεσμών

 

Μέσα Υλοποίησης

Μέσα Υλοποίησης για την Επίτευξη των Σκοπών του Δικτύου Αποτελούν:

  • Η πραγματοποίηση παντός είδους εκδηλώσεων/ημερίδων/σεμιναρίων ενημερωτικών συναντήσεων  (κοινωνικών, μορφωτικών, λαογραφικών, ιστορικών, αθλητικών, περιβαλλοντικών) και γενικά εκδηλώσεων που αναφέρονται κατά κύριο λόγο, στην Κοινωνία, στα ήθη και έθιμα, στην ιστορία, το Πολιτισμό και αρχιτεκτονικό χαρακτήρα και το φυσικό Περιβάλλον.

  • Η συνεργασία του Δικτύου με διάφορους φορείς, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Δήμων Αττικής και Περιφέρειας, Δημόσιες υπηρεσίες και Σωματεία εσωτερικού και εξωτερικού της χώρας για την πραγματοποίηση των σκοπών του.

  • Εναλλακτικές υπηρεσίες όπως: διαδραστική-αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ των χρηστών της ιστοσελίδας, και Δικτύων κοινωνικής Δικτύωσης βήμα για την ανταλλαγή, ιδεών, απόψεων, συναισθημάτων, παροχή «εργαλείων» για καλύτερα αποτελέσματα Πράξεων Ζωής.

  • Η πραγματοποίηση εκδρομών σε ιδιαιτέρου ιστορικού, πολιτιστικού και φυσικού ενδιαφέροντος χώρους και τόπους.

  • Η δημιουργία ηλεκτρονικής ιστοσελίδας στο διαδίκτυο με σκοπό την ανάδειξη του ρόλου Δημιουργίας του Δικτύου  πάντοτε με πνεύμα ευθύνης, σεβασμού στον Άνθρωπο & στο κοινωνικό σύνολο.

  • Ενημέρωση Προγραμμάτων Δράσης στο ευρύ κοινό.

  • Ενημέρωση Υποστηρικτών & Αγγελιοφόρων του Δικτύου.

Οι Πράξεις Ζωής Σε Όλη την Ελλάδα

Το Δίκτυο Εθελοντών Άμεσης Κοινωνικής Δράσης “Πράξεις Ζωής” σήμερα λειτουργεί σε διάφορους νομούς από Εθελοντές με την μορφή Αγγελιοφόρων & υποστηρικτών Περιφέρειας.

xartis…Επειδή Ελλάδα Δεν είναι Μόνο η Αθήνα, δημιουργήσαμε ένα Δίκτυο Εθελοντών Περιφέρειας όπου αποτελούν τους Δικούς μας Αγγελιοφόρους έτσι ώστε να μας ενημερώνουν  για  προβλήματα Συνανθρώπων μας  ή «Ευπαθών» κοινωνικών ομάδων  στην Περιφέρεια ενώ στοχεύει στην Ενεργοποίηση πολιτών για  την πιο άμεση και ολοκληρωμένη ενημέρωση/συντονισμό Υποστηρικτών & ενεργειών  για επίλυση  προβλημάτων.

 

   Αγγελιοφόροι Εκπροσωπούν το Δίκτυο Εθελοντών στις Περιοχές

Θεσσαλονίκη-Καβάλα-Ξάνθη-Κομοτηνή-Βέροια-Λέσβο-Σέρρες-Νάουσα-Λάρισα-Κόρινθο-Ναύπλιο-Πάτρα

Κέρκυρα-Κεφαλονιά-Λευκάδα-Ζάκυνθος-Αμαλιάδα-Πύργος-Καλαμάτα-Κρήτη . . .
Και Συνεχίζουμε ! ! ! !

Πληροφορίες Αγγελιοφόρων:

Mαρία Χατζηπέτρου aggelioforos@praxeiszois.org
τηλ. 210 93 47 311

 

 

Πράξεις Ζωής

Δίκτυο Εθελοντών Άμεσης Κοινωνικής Δράσης

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Αγίας Φωτεινής 25, Νέα Σμύρνη -  ΤΚ 171 21

Τηλέφωνο & FAX: +30 210 93 47 311 - Κινητό: +30 6956 096 115

E-mail: info@praxeiszois.org

...Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στο www.neo.gr
http://www.neo.gr

Μπορείτε να διαβάσετε αυτό το άρθρο στην παρακάτω διεύθυνση:
http://www.neo.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=9185