Game of Thrones- τον Οκτώβριο σε ΠΡΩΤΗ προβολή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ!
Ημερομηνία δημοσίευσης: Παρασκευή, 30 Αύγουστος στις 01:05:00 EEST
Θέμα: Δελτία Τύπου


To Game of Thrones είναι μία αμερικανική δραματική σειρά φαντασίας, η οποία βασίζεται στη σειρά βιβλίων Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου. Η προβολή της άρχισε στις 17 Απριλίου 2011 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με μεγάλη επιτυχία παγκοσμίως.

Η σειρά διαδραματίζεται σε ένα κόσμο όπου οι εποχές μπορούν να διαρκέσουν για πολλά χρόνια. Ο τόπος που απεικονίζεται είναι η ήπειρος Westeros, η οποία χωριζόταν σε επτά αντιμαχόμενα βασίλεια μέχρι την εποχή που τα ένωσε ο Οίκος Targaryen, χρησιμοποιώντας δράκους, τρεις αιώνες πιο πριν. Οι δράκοι πέθαναν και ο Τρελός Βασιλιάς των Targaryen έχασε τον θρόνο του στη διάρκεια ενός εμφύλιου πολέμου που προκάλεσαν οι Άρχοντες Robert Baratheon και Eddard Stark, δεκαεπτά χρόνια πιο πριν. Από εκείνη την περίοδο και μετά, ο Robert κάθεται στον θρόνο, αλλά τη στιγμή που ξεκινά η τηλεοπτική σειρά το βασίλειο έχει αρχίσει να υπονομεύεται από άλλες παρατάξεις. Ταυτόχρονα, δύο παιδιά της οικογένειας των Targaryen που κατάφεραν να επιβιώσουν και έχουν περάσει στην εφηβική τους ηλικία στην εξορία της ανατολικής ηπείρου Essos, σχεδιάζουν την επιστροφή τους και την ανακατάληψη του Σιδερένιου Θρόνου. Για να το καταφέρουν προσπαθούν να συμμαχήσουν σε στρατιωτικό επίπεδο με άλλες παρατάξεις.

Την ώρα που ο εμφύλιος πόλεμος και μια εξωτερική εισβολή απειλούν ταυτόχρονα τη Westeros, ένας άλλος κίνδυνος αποκαλύπτεται στις περιοχές του βορρά, πίσω από τον αχανές Τείχος που οριοθετεί τα βόρεια σύνορα του βασιλείου, όπου μια υπερφυσική απειλή που ανήκει στους θρύλους μοιάζει να ξυπνά μετά από πολλές χιλιετίες λήθαργου. Οι μόνοι που μπορούν να αμυνθούν είναι τα μέλη της Night's Watch, μιας στρατιωτικής οργάνωσης με πολλές ελλείψεις προσωπικού και χρηματικών πόρων, η οποία κάποτε αποτελούσε τιμή για κάθε άνθρωπο και τώρα έχει μεταμορφωθεί σε ένα μέρος όπου το βασίλειο πετά τους εγκληματίες και τους εξόριστους.

Ο αριθμός των ηθοποιών που συμμετέχουν στο ντεμπούτο της σειράς του HBO είναι ο μεγαλύτερος που συγκεντρώθηκε ποτέ, καθώς στη σειρά υπάρχουν 250 ομιλούντες ρόλοι, 90 από τους οποίους είναι χαρακτήρες με ονοματεπώνυμο.

Ο Sean Bean ανέλαβε τον ρόλο του Άρχοντα Eddard Stark, ο Peter Dinklage τον Tyrion Lannister, ο Mark Addy τον Βασιλιά Robert Bartheon, ο Kit Harington τον Jon Snow, η Lena Headey τη Cercei Lannister, ο Nikolaj Coster-Waldau τον Jaime Lannister, ο Harry Lloyd τον Viserys Targaryen, ο Alfie Allen τον Theon Greyjoy, ο Rory McCann τον Sandor Clegane, ο Iain Glen τον Jorah Mormont και ο Jason Momoa τον Khal Drogo. Αξιοσημείωτοι είναι και οι νεαροί ηθοποιοί που παίζουν τον ρόλο των παιδιών που εμφανίζονται στη σειρά: η Sophie Turner παίζει τον ρόλο της Sansa Stark, η Maisie Williams την Arya Stark, ο Isaac Hempstead-Wright τον Bran Stark, ο Art Parkinson τον Rickon Stark και ο Jack Gleeson στον Joffrey Baratheon.


.. έρχεται τον Οκτώβριο σε ΠΡΩΤΗ προβολή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ!


Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στο www.neo.gr
http://www.neo.gr

Μπορείτε να διαβάσετε αυτό το άρθρο στην παρακάτω διεύθυνση:
http://www.neo.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=9181