Η Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (ΕΕΑΚΑ)
Ημερομηνία δημοσίευσης: Δευτέρα, 22 Ιούλιος στις 01:10:00 EEST
Θέμα: Site της εβδομάδας


www.allergy.org.gr


www.allergy.org.gr

ιδρύθηκε το 1973 ως εθνική θυγατρική εταιρεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας.
Ιδρυτής και πρώτος Πρόεδρος (1973-1981) υπήρξε ο αείμνηστος Καθηγητής Σπύρος Μπένος ...Η Εταιρεία έχει επιστημονικούς σκοπούς (ερευνητικούς, εκπαιδευτικούς, γνωμοδοτικούς) αλλά και την με κάθε νόμιμο μέσο προάσπιση του κύρους των μελών της, αλλά και της ειδικότητας της Αλλεργιολογίας Σύμφωνα με το καταστατικό που αναθεωρήθηκε και ισχύει από 04-07-95, η Εταιρεία απαρτίζεται από Τακτικά, Επίτιμα, και Επίκουρα μέλη. Τακτικά μέλη μπορούν να γίνουν, μόνον οι κατέχοντες επίσημο τίτλο ειδικότητος Αλλεργιολογίας σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία. Σήμερα, η Εταιρεία αριθμεί πάνω από 100 τακτικά, επίτιμα και επίκουρα μέλη.

Η Εταιρεία διευθύνεται από 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο με 3ετή θητεία. Το παρόν Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα την 10-10-2011.

Ελληνική Εταιρία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσιολογίας

omilies gia paidia banner


enimerosi-mall


dorean-eksetasi

allergies-5Eκ μέρους του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (ΕΕΑΚΑ) και όλων των μελών της σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα της ΕΑΑΚΑ, την οποία αισιοδοξούμε ότι σύντομα θα τη βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο.

Σκοπός της ΕΑΑΚΑ είναι η προαγωγή της Αλλεργιολογίας και κλινικής Ανοσολογίας στη χώρα μας με την αξιοποίηση και ενδεδειγμένη εφαρμογή των σχετικών γνώσεων προς όφελος της επιστήμης, της κοινωνίας και των ασθενών, σε συνδυασμό με την προάσπιση του κύρους της ειδικότητας.

Σαφέστατα, το διαδίκτυο είναι το κατάλληλο εργαλείο στη σύγχρονη εποχή για την επίτευξη αυτών των στόχων. Η δυνατότητα πρόσβασης σε επιστημονικά περιοδικά της ειδικότητας θα προωθήσει τη γνώση πάνω στις αλλεργικές παθήσεις παίδων και ενηλίκων.

Τα μαθήματα e-learning, τα οποία έχουν γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης, συμβάλλουν στην εκπαίδευση των ειδικευόμενων αλλά και στην έγκαιρη ενημέρωση των ειδικευμένων πάνω σε θέματα Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας.

Η δυνατότητα διαδραστικής επαφής ιατρού και ασθενούς μέσω forum θα βοηθήσει στη διαφώτιση της κοινής γνώμης και στην ενημέρωση του κοινού σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης νόσων σχετικών με την Ειδικότητα.
Οι στόχοι είναι υψηλοί, αλλά με τη συμμετοχή και τη βοήθεια όλων των μελών θεωρούμε ότι είναι εφικτοί, ώστε η ΕΑΑΚΑ να εμφανίζει ένα σύγχρονο προφίλ, αντάξιο των απαιτήσεων των καιρών.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Παρασκευόπουλος Δ. Ιωάννης
Πρόεδρος
Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας

Ενημέρωση για το κοινό

EAAKA
Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας

Διεύθυνση: Κηφισίας 39, Αμπελόκηποι Αθήνα 115 23

Τηλεφωνικό κέντρο: 210-69.11.682

Website:http://www.allergy.org.gr

E-mail:info@allergy.org.gr

...Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στο www.neo.gr
http://www.neo.gr

Μπορείτε να διαβάσετε αυτό το άρθρο στην παρακάτω διεύθυνση:
http://www.neo.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=9137