Η οργάνωση Human Plus
Ημερομηνία δημοσίευσης: Δευτέρα, 15 Ιούλιος στις 01:10:00 EEST
Θέμα: Site της εβδομάδας


human-plus.org


human-plus.org

Η Human Plus υφίσταται μόνο επειδή σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν άνθρωποι που χρήζουν επείγουσας βοήθειας.
Σκοπός τη Human Plus είναι η αρωγή αυτών των ανθρώπων. Όλα τα μέλη και οι συνεργάτες της Human Plus έχουν αφιερώσει τη ζωή τους σε αυτό τον σκοπό και συνδράμουν παρέχοντας εργασία, αγαθά και χρήματα ...Human Plus είναι ένα αναγνωρισμένο σωματείο, το οποίο παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια σε ολόκληρο τον κόσμο ως μη κερδοσκοπική οργάνωση. Η Human Plus έχει άριστη οργάνωση. Οι δωρεές και το παρεχόμενο υλικό πρέπει να παραδίδονται γρήγορα στους δικαιούχους και να μην αποτελματώνονται στη διαχείριση της οργάνωσης.
Η Human Plus ακολουθεί πάντοτε το αξίωμα ότι "η αξία κάθε κοινωνίας καθορίζεται από εκείνη των ατόμων που τη συγκροτούν". Όλα τα μέλη της Human Plus έχουν ένα και μόνο στόχο: την παροχή βοήθειας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Προς το σκοπό αυτό χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας. Ο σκοπός αυτός δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τη δυναμική και γενναιόδωρη υποστήριξή σας. Η Human Plus παραδίδει τις δωρεές σας για τους αναξιοπαθούντες σε ολόκληρο τον κόσμο. Αλλά παρ' όλα αυτά: εσείς είστε αυτοί που παρέχετε τη βοήθεια! Με ποιον τρόπο μπορείτε να βοηθήσετε, μπορείτε να ενημερωθείτε στο μενού Χορηγοί. Εμείς σας ευχαριστούμε από τώρα.Φυσικά, όλες οι δωρεές – είτε αυτές συνίστανται σε χρήματα είτε σε αγαθά – απαλλάσσονται της φορολογίας στο πλαίσιο των νομικών ρυθμίσεων. Σε κάθε περίπτωση σας παρέχεται μία επίσημα αναγνωρισμένη απόδειξη για τη δωρεά σας.


Ιστορικό

Θα ήταν βέβαια πολύ πιο απλό, να αποστρέφει κανείς το βλέμμα του αγνοώντας τα προβλήματα του κόσμου στον οποίο ζούμε. Εάν αυτή είναι η άποψή σας, τότε η παρούσα ιστοσελίδα δεν ενδείκνυται για σας. Αν όμως θεωρείτε την προθυμία για βοήθεια και τη συμμετοχή ως αρετές, τότε αφιερώστε λίγα χρόνο, διότι: „πραγματικός πλούτος δεν είναι οι υλικές αξίες, αλλά ό,τι δωρίζει κανείς σε άλλους.“ Αυτό το ρητό υιοθέτησε εξ αρχής η Human Plus. Παροχή βοήθειας γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία – αυτός είναι ο στόχος μας, τον οποίο μπορούμε να υλοποιήσουμε μόνο με τη δική σας συμμετοχή. Βασιζόμαστε σε σας!

Από μία ατομική πρωτοβουλία...
Ο σημερινός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Human Plus Ανέστης Ιωαννίδης, είχε δραστηριοποιηθεί ήδη από το 1998 στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας αναξιοπαθούντων ατόμων στην Ελλάδα. Ο καταστροφικός σεισμός του 1999 στο Αιγαίο προκάλεσε το θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άτομα έμειναν άστεγα και άπορα. Υπήρχαν ελλείψεις βασικών ειδών ένδυσης, τροφίμων και υλικού περίθαλψης τραυματιών. Ο Ανέστης Ιωαννίδης διαισθάνθηκε αμέσως: „Πρέπει να βοηθήσω!“ Κατά το ίδιο έτος έπληξε την Ελλάδα ένας ακόμη κάπως ασθενέστερος σεισμός – και πάλι ο Ανέστης Ιωαννίδης δραστηριοποιήθηκε υπέρ των οικογενειών των 130 θυμάτων και των χιλιάδων αστέγων.
...σε μία παγκόσμια ανθρωπιστική οργάνωση
Λίγους μήνες αργότερα, ο Ανέστης Ιωαννίδης κατόρθωσε να κινητοποιήσει πολλές επιχειρήσεις, με την υποστήριξη των οποίων αυξήθηκε σημαντικά η ποσότητα της παρεχόμενης βοήθειας, ενώ κατέστη δυνατή η αποτελεσματικότερη παροχή της. Με τη συνεργασία της SDO (Solidarity Development Organization), μιας από τις σημαντικότερες οργανώσεις παροχής βοήθειας της Ελλάδας, που άρχισε το 2002, κατέστη δυνατή η σημαντική εντατικοποίηση των δραστηριοτήτων παροχής βοήθειας και η διεύρυνσή τους και σε άλλες χώρες. Το 2004 ιδρύθηκε σε συνεργασία με την SDO Europe μία αυτόνομη οργάνωση που καταχωρήθηκε ως σωματείο, το οποίο αναγνωρίσθηκε λίγο αργότερα ως μη κερδοσκοπικό. Από αυτή την οργάνωση προέκυψε στα τέλη του 2006 το αναγνωρισμένο σωματείο Human Plus με έδρα το Nettetal της Κάτω Ρηνανίας. Σχεδόν ταυτόχρονα ιδρύθηκαν θυγατρικές οργανώσεις υπό την αιγίδα της Human Plus στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη της Ελλάδας. Περαιτέρω παραρτήματα στην Ευρώπη, στην Ασία, στην Αφρική και στις ΗΠΑ βρίσκονται ήδη στο στάδιο της οργάνωσης ή έχει προγραμματιστεί η ίδρυσή τους.

Η Human Plus παρέχει βοήθεια σε ολόκληρο τον κόσμο, η Human Plus παρέχει βοήθεια σε όλους. Στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας δεν επιτρέπεται να λαμβάνονται υπόψη ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως π.χ. το χρώμα του δέρματος, η εθνικότητα, η ηλικία, το φύλλο και η προέλευση. Η αποστολή της Human Plus περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο δύο κεντρικά στοιχεία.

Γρήγορη παροχή βοήθειας
Η Human Plus παρέχει βοήθεια σε θύματα κοινωνικών, οικονομικών και πολεμικών καταστροφών. Το αυτό ισχύει για άτομα, τα οποία έχουν περιέλθει σε συνθήκες ένδειας εξαιτίας φυσικών καταστροφών. Εξαιτίας του περιορισμένου προσωπικού της, η Human Plus είναι σε θέση να λειτουργεί με ιδιαίτερη ευελιξία και εξατομικευμένα, χωρίς ανασταλτικές γραφειοκρατικές και διαχειριστικές διαδικασίες. Διότι όταν πρόκειται για ανθρώπους που υποφέρουν, η βοήθεια πρέπει να έχει ένα κύριο χαρακτηριστικό: να είναι γρήγορη.
Αναπτυξιακή βοήθεια
Εξίσου σημαντική με τη γρήγορη βοήθεια είναι για την Human Plus η δραστηριοποίηση στον τομέα της αναπτυξιακής βοήθειας. Η Human Plus αντιμετωπίζει αυτή τη βοήθεια ως «Συνδρομή για την αυτοβοήθεια». Το πλαίσιο αυτό δεν περιλαμβάνει απλώς οικονομικές και υλικές παροχές. Αντίθετα επιδιώκεται η διαρκής βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης επιτόπου. Προς το σκοπό αυτό απαιτούνται οι ανάλογες δυνατότητες εκπαίδευσης, η σύγχρονη ιατρική περίθαλψη και φυσικά η υποστήριξη της κυβέρνησης της εκάστοτε χώρας και της βιομηχανίας. Η αναπτυξιακή βοήθεια μπορεί να λειτουργήσει απλώς ως θρυαλλίδα!

Οι δωρεές και η υποστήριξή σας μας ενισχύουν και μας παρέχουν δυνατότητες να παρέχουμε σε αναξιοπαθούντες βοήθεια γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία. Κατά τα τελευταία έτη, η Human Plus έστειλε βοήθεια σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, παντού όπου τέθηκε σε κίνδυνο η επιβίωση των ανθρώπων από κοινωνικές αναταραχές, καταστροφές ή πολεμικές συρράξεις.
Η οργάνωση Human Plus e.V. δραστηριοποιείται ήδη από το 1998 στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας. Σε συνεργασία με άλλες οργανώσεις της Ελλάδας και αργότερα και άλλων ευρωπαϊκών χωρών οργανώθηκαν ήδη κατά το διάστημα αυτό τα πρώτα σχέδια βοήθειας. Η έκταση και η ένταση της παρεχόμενης βοήθειας αυξάνονταν από χρόνο σε χρόνο. Χάρη στις δωρεές υλικού κατέστη δυνατή η αρωγή χιλιάδων ανθρώπων. Ωστόσο, για τη διαρκή βελτίωση της κατάσταση διαβίωσης αναξιοπαθούντων ατόμων είναι απολύτως απαραίτητη μία οικονομική υποστήριξη.
Μόνο η διαρκής βοήθεια είναι ουσιαστική
Η Human Plus υλοποίησε κατά τα τελευταία έτη πολυάριθμα σχέδια βοήθειας. Ωστόσο, τα περισσότερα εξακολουθούν να μην έχουν ολοκληρωθεί, καθώς οι μεμονωμένες δράσεις σαφώς και βοηθούν, χωρίς όμως να εξασφαλίζουν τη διαρκή βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης. Για το λόγο αυτό τροφοδοτούμε σε τακτική βάση με υλικό ιδρύματα, όπως π.χ. οικοτροφεία και ορφανοτροφεία, νοσοκομεία, ξενώνες αστέγων και σωφρονιστικά καταστήματα. Μόνο κατά το 2006, η Human Plus παρέλαβε περίπου 120 τόνους υλικού υπό μορφή υλικού επίδεσης τραυμάτων, τροφίμων και ειδών καθημερινής χρήσης ως δωρεές και τα διένειμε σε δικαιούχους σε ολόκληρο τον κόσμο.


Τρέχοντα και ολοκληρωμένα σχέδια βοήθειας

Επί του παρόντος, η Human Plus δραστηριοποιείται έντονα στη Βουλγαρία, στην Ελλάδα, στην Ιερουσαλήμ, στη Ναμίμπια, στη Ρουμανία, στην Τανζανία και βέβαια στη Γερμανία. Τα σχέδια βοήθειας που δρομολογήθηκαν εδώ και χρόνια εξακολουθούν να είναι σε εξέλιξη. Σε όλες αυτές τις χώρες παραδίδουμε σε τακτική βάση υλικό υπό μορφή δωρεών.
Η Human Plus είναι στο πλευρό των θυμάτων και σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Ύστερα από το καταστροφικό τσουνάμι του Δεκεμβρίου του 2005 τροφοδοτήσαμε τα θύματα στη Σρι Λάνκα γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία με συνολικά 7,5 τόνους απαραίτητων ειδών διαβίωσης.


Προγραμματισμένα σχέδια βοήθειας

Παρά τα πολυάριθμα σχέδια που είναι σε εξέλιξη, προκύπτουν διαρκώς καινούργιες καταστάσεις, στις οποίες θέλουμε με τη συνδρομή σας να παράσχουμε βοήθεια σε αναξιοπαθούντα άτομα. Επί του παρόντος, η Human Plus έχει προγραμματίσει την προμήθεια σχολικών λεωφορείων και διδακτικού υλικού για την Παλαιστίνη, το Ισραήλ και την Ιορδανία. Παιδιά και γονείς υποφέρουν σε αυτή την περιοχή που μαστίζεται από συνεχείς πολιτικές ταραχές. Επίσης υπάρχούν επίσης επείγουσες ανάγκες για είδη ένδυσης, επιδέσμους και ιατρικό εξοπλισμό. Περαιτέρω σχέδια σε άλλα μέρη του πλανήτη βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού και θα ανακοινώνονται σταδιακά.
Συνοπτική επισκόπηση ολοκληρωμένων σχεδίων βοήθειας
Ένα απόσπασμα των σχεδίων που ολοκληρώθηκαν κατά την περίοδο 1997 μέχρι σήμερα σας παρέχουμε υπό μορφή αρχείου PDF για λήψη (Download)

 

Ίσως σκεφθείτε ότι δεν πρόκειται παρά για άλλον ένα νεολογισμόΚαι θα έχετε απόλυτο δίκιο. Όμως στη γερμανική γλώσσα δεν υπάρχει κανένας όρος που να μπορεί να περιγράψει το γεγονός ότι ορισμένοι άνθρωποι είναι σε θέση να συνδυάζουν με ιδιαίτερο τρόπο τα οικονομικά συμφέροντα με τις ηθικές αξίες. Αυτούς τους ανθρώπους τους ονομάζουμε «εικονοσοφιστές». Σύμφωνα με την Human Plus, οι «εικονοσοφιστής» είναι οικονομικά επιτυχημένες προσωπικότητες, που συνδυάζουν αρμονικά τις κοινωνικές αξίες της καλοσύνης και της σοφίας με την οικονομική επιτυχία και αξιοποιούν ενεργά τις εμφαντικές τους ικανότητες για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των συνανθρώπων τους.
Η αρμονία της οικονομίας και της φιλοσοφίας
Οόρος «Εικονοσοφιστής» καθιερώθηκε ως νεολογισμός από την Human Plus. Συνδυάζει τις έννοιες της οικονομίας, της φιλοσοφίας και της ανθρωποσοφίας και περιγράφει την τέλεια σύνθεσή τους. Η Human Plus αποδίδει τον τίτλο του «εικονοσοφιστή» αποκλειστικά σε άτομα, τα οποία αξίζουν αυτή τη διάκριση χάρη στη μακροχρόνια και συνεπή δραστηριοποίησή τους στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας. Έχοντας θεσπίσει αυτό το μοναδικό τίτλο, το διοικητικό συμβούλιο της Human Plus διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα της απονομής του. Στο πλαίσιο αυτό, η οργάνωση εφαρμόζει αυστηρότατα κριτήρια επιλογής.

 

Πρέσβεις
Σημαντικοί για την επιβίωση μιας οργάνωσης όπως η Human Plus, εξακολουθούν να είναι γνωστοί και αξιόπιστοι υποστηρικτές. Αυτοί οι πρέσβεις στο πνεύμα της οργάνωσης Human Plus e.V. είναι εξέχουσες προσωπικότητες που δραστηριοποιούνται σε μόνιμη βάση υπέρ του «Καλού Σκοπού» και προσδίδουν στην οργάνωσή μας παντού και πάντοτε μία αντιπροσωπευτική εικόνα. Οι δικοί μας πρέσβεις θέτουν πάντοτε την εξέχουσα θέση τους στους τομείς της οικονομίας, της επιστήμης, των ΜΜΕ, της πολιτικής και του αθλητισμού ή του πολιτισμού στην υπηρεσία των αναξιοπαθούντων. Αξιοποιούν τα εκτενή δίκτυα γνωριμιών τους, την τεχνογνωσία τους και την εμπειρία τους, προκειμένου να προβάλλουν την αναγκαιότητα της ανθρωπιστικής βοήθειας και να ζητήσουν αφιλοκερδή βοήθεια.
Χορηγοί
Χορηγίες - μία έννοια συνυφασμένη με τα μεγάλα χρηματικά ποσά που επενδύουν εταιρείες σε αθλητές ή διασημότητες για να διαφημιστούν. Σε τελική ανάλυση η χορηγία συνδέεται πάντοτε με οικονομικά συμφέροντα. Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση της οργάνωσης Human Plus e.V. Αναζητούμε προσωπικότητες, οι οποίες δεν έχουν ανάγκη προώθησης. Αντίθετα, οι χορηγοί της Human Plus διακρίνονται για την οικονομική τους επιφάνεια που υπερκαλύπτει τις προσωπικές τους ανάγκες και για την επίγνωση ότι διαθέτουν τις ικανότητες και τις δυνατότητες να παρέχουν υπηρεσίες αρωγής άλλων ανθρώπων.

Με την ιδιότητα του χορηγού υποστηρίζουν την Human Plus με χρήματα και υλικό. Οι δυνατότητες τη βοήθειας είναι εξίσου πολυδιάστατες όπως και οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τους χορηγούς. Μία εταιρεία μεταφορών που θέτει στη διάθεσή μας μία επιφάνεια φόρτωσης για τη μεταφορά υλικού βοήθειας, παρέχει εξίσου πολύτιμη βοήθεια με έναν παραγωγό κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων ή ιατρικού εξοπλισμού, ο οποίος μας παρέχει υποστήριξη υπό μορφή δωρεών υλικού. Κι εσείς μπορείτε επίσης να συμβάλλετε στη συνεχή βελτίωση της κατάστασης διαβίωσης των αναξιοπαθούντων σε ολόκληρο τον κόσμο και να χαρίσετε ένα χαμόγελο στα λυπημένα πρόσωπα. Σας χρειαζόμαστε!
Η δωρεά δεν σημαίνει στέρηση
Μία θάλασσα από γάλα και ένα βουνό από βούτυρο - αυτές οι εκφράσεις είναι πασίγνωστες στη Γερμανία. Κι εσείς δεν αναρωτιέστε τί συμβαίνει με ελαττωματικά προϊόντα, τα καταργούμενα μοντέλα ή τις διαφημιστικές παρτίδες προϊόντων; Προτού, αγαπητοί διαχειριστές, καταστρέψετε ή αχρηστέψετε αυτά τα προϊόντα, σκεφθείτε για ένα λεπτό, μήπως υπάρχει κάποια σκοπιμότερη και πιο αξιόλογη χρήση για αυτά. Όταν υποστηρίζετε την Human Plus με δωρεές από τα συγκεκριμένα αποθέματα προϊόντων, δεν ωφελούνται μόνο οι φτωχοί άνθρωποι, αλλά κι εσείς ή η επιχείρησή σας. Και μάλιστα από διπλή άποψη: δεν βελτιώνετε απλώς τη δημόσια εικόνα της επιχείρησής σας. Για τη δωρεά σας χορηγείται απόδειξη φοροαπαλλαγής για το ποσό της αναγραφόμενης ονομαστικής αξίας των προϊόντων που έχετε διαθέσει. Αυτό δεν είναι μία ενδεδειγμένη εναλλακτική λύση για την δαπανηρή καταστροφή αυτών των προϊόντων;
«Κάνε το καλό και θα το διαδώσουμε»
Καμία διαφημιστική εκστρατεία, όσο δαπανηρή και αν είναι, δεν έχει τόσο σημαντική επίδραση όσο η προσωπική σύσταση από έμπιστα άτομα. Αυτό το είδος «κοινωνικού μάρκετινγκ» το εφαρμόζουμε ιδιαίτερα εντατικά στον κύκλο των πολυάριθμων επαφών μας.
Παραρτήματα της οργάνωσης Human Plus

Human Plus e.V.
Herrenpfad 38
41334 Nettetal
Γερμανία
Τηλ.: +49 2153 139 72 62
Φαξ:      +49 2153 139 72 63

Human Plus e.V.

Αθήνα
Μαρούσι
Αγίου Κωνσταντίνου 40
Αθήνα
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη
Μητροπόλεως 53
54623 Θεσσαλονίκη
Ελλάδα

 

...Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στο www.neo.gr
http://www.neo.gr

Μπορείτε να διαβάσετε αυτό το άρθρο στην παρακάτω διεύθυνση:
http://www.neo.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=9127