Παγκόσμια Ημέρα για τη Νόσο του Πάρκινσον
Ημερομηνία δημοσίευσης: Σάββατο, 11 Απρίλιος στις 00:05:00 EEST
Θέμα: Ανακοινώσεις


Ημερίδα Ενημέρωσης ανοιχτή για το κοινό με τίτλο Η Νόσος του Πάρκινσον και τα προβλήματα της διοργανώνει το Σάββατο 11 Απριλίου 2009 η Ελληνική Νευρολογική Εταιρία στο ξενοδοχείο Electra Palace μεταξύ 18.30-21.00 (Πλ. Αριστοτέλους 9).

Πρόκειται για επιστημονική εκδήλωση για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού στο πλαίσιο της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΣΟ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ που είναι η 11η Απριλίου και η Ελληνική Νευρολογική Εταιρεία (Κλάδος Κινητικών Διαταραχών) οργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά μια ενδιαφέρουσα ημερίδα, με εμπεριστατωμένες εισηγήσεις και σεμινάρια ...... για τις νεότερες προσεγγίσεις σε ό,τι αφορά τη διάγνωση και τη θεραπεία της νόσου, την ποιότητα ζωής, τη διατροφή, τη φυσιοθεραπεία και άλλα πρακτικά προβλήματα της καθημερινής ζωής του ασθενούς αλλά και των φροντιστών και συγγενών.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κοινού για τις νεότερες εξελίξεις που αφορούν τη διαγνωστική προσέγγιση και τη θεραπευτική αντιμετώπιση της Νόσου Πάρκινσον, καθώς επίσης και η ευαισθητοποίηση τόσο του κοινού όσο και των αρμοδίων κρατικών φορέων προς όφελος των ασθενών και τη στήριξη των οικογενειών τους.

Η πρόσκληση στην εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα να παρευρεθούν ασθενείς, συγγενείς, φίλοι και φροντιστές για να καταθέσουν τα προβλήματα, τις ανησυχίες τους και τις προτάσεις τους. Επίσης, στόχος της ημερίδας είναι η καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και η διαμόρφωση δράσεων και πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, τόσο των ασθενών όσο και των ανθρώπων που τους φροντίζουν. Επιπλέον, για πρώτη φορά θα ακουστούν οι προσωπικές απόψεις και εμπειρίες ασθενών και θα θιγούν θέματα υποστήριξης ασθενών μέσω υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής πρόνοιας.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα στην Αθήνα στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, το Σάββατο 11 Απριλίου, κατά τις ώρες 18:00 – 20:30 και στην Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΛΑΣ, κατά τις ώρες 18:30 – 21:00

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
Θεσσαλονίκη:
Κύριος Κ. Σιτζόγλου, Πρόεδρος Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας

Τηλ: 6947152545, 6948074745,

Κύριος Γ. Μεντενόπουλος , Καθηγητής Νευρολογίας ΑΠΘ.,

Συντονιστής του κλάδου Κινητικών Διαταραχών της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας.

Τηλ. 6937455065

Κυρία Σ. Μποσταντζοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νευρολογίας

Τηλ: 6974828176

Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στο www.neo.gr
http://www.neo.gr

Μπορείτε να διαβάσετε αυτό το άρθρο στην παρακάτω διεύθυνση:
http://www.neo.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=6438