Το ''Attica'' αλλάζει το εμπορικό τοπίο του κέντρου
Ημερομηνία δημοσίευσης: Παρασκευή, 13 Μάιος στις 01:10:00 EEST
Θέμα: Ειδήσεις


Ο Όμιλος Real Estate της Τράπεζας Πειραιώς ανακοίνωσε τους επώνυμους Οίκους που θα στεγαστούν στα 65.000 τ.μ. του CityLink (πρώην Μέγαρο Μετοχικού Ταμείου Στρατού), του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου στην καρδιά της πόλης για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.
CityLink - γωνιά Bouk-Pan


Το εμπορικό τοπίο του κέντρου αλλάζει και το CityLink προσφέρει στην πόλη μια μοναδική πρωτιά μεταξύ των μητροπόλεων του κόσμου:Eίναι η πρώτη φορά που ένα διατηρητέο αρχιτεκτονικό μνημείο στο κέντρο της πόλης διαμορφώνεται σε σύγχρονων προδιαγραφών πολυχώρο που συγκεντρώνει τα μεγαλύτερα διεθνή ονόματα από το χώρο της μόδας και του lifestyle.

Ο Όμιλος Real Estate της Τράπεζας Πειραιώς ανακοίνωσε σήμερα τους επώνυμους Οίκους που θα στεγαστούν στα 65.000 τ.μ. του CityLink (πρώην Μέγαρο Μετοχικού Ταμείου Στρατού), του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου στην καρδιά της πόλης για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Το εμπορικό τοπίο του κέντρου αλλάζει και το CityLink προσφέρει στην πόλη μια μοναδική πρωτιά μεταξύ των μητροπόλεων του κόσμου: είναι η πρώτη φορά που ένα διατηρητέο αρχιτεκτονικό μνημείο στο κέντρο της πόλης διαμορφώνεται σε σύγχρονων προδιαγραφών πολυχώρο που συγκεντρώνει τα μεγαλύτερα διεθνή ονόματα από το χώρο της μόδας και του lifestyle.

Μετά από εργασίες συνολικής ανακαίνισης και προσαρμογής του στις σύγχρονες εμπορικές ανάγκες και επένδυση που θα υπερβεί τα €250 εκατ., το ιστορικό αυτό κτίριο γίνεται ο νέος χώρος του στυλ, καθώς στεγάζει διεθνούς φήμης ενοικιαστές: Attica , the department store (το μεγαλύτερο πολυκατάστημα στην Ελλάδα με 500 διαφορετικές επώνυμες μάρκες), Cartier, Holmes Place, Van Cleef & Arpels, Τζάννες - Montblanc Boutique, Tous, Diesel Black Label, Salvatore Ferragamo, Warner Bros., Bally, Λιάνα Βουράκη και Τσαντίλης.

Ο νέος ναός του στυλ
Ολόκληρο το CityLink αποτελεί μία δήλωση στυλ. Ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς προσέγγισε την ανάδειξη του νεότερου αυτού μνημείου με στόχο την επίτευξη της αισθητικής του τελειότητας. Η μοναδική ιστορική αίγλη του χώρου συνδυάζεται με σύγχρονες, πολυτελείς αρχιτεκτονικές πινελιές, ώστε κάθε γωνιά να αποπνέει έναν αέρα καλού γούστου.
CityLink Νightview

Η κατασκευαστική αρτιότητα αποτελεί τον έναν από τους δύο άξονες που καθιστούν το CityLink το νέο ναό του στυλ. Ο δεύτερος άξονας είναι οι προτάσεις που φιλοξενούνται στο χώρο του. Ο Όμιλος της Πειραιώς συγκέντρωσε τις πλέον εκλεπτυσμένες επιλογές αγορών και lifestyle, έτσι ώστε όσα ο απαιτητικός καταναλωτής αναζητούσε μέχρι χθες στις μητροπόλεις του κόσμου, σήμερα να τα βρίσκει στην καρδιά της πόλης μας, της Αθήνας.

Κάθε μέρα στο CityLink έχει ξεχωριστό ύφος, εδώ το σύγχρονο lifestyle βρίσκει το χώρο του, με πολλές προτάσεις ευ ζην: ατμοσφαιρικά cafe, γυμναστήριο, εστιατόρια με ποικίλες γεύσεις, θεατρικές παραστάσεις, νυχτερινή διασκέδαση.

Σύγχρονες Χρήσεις
Στοά Σπυρομήλιου: Με την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισής της, η ιστορική Στοά θα φιλοξενήσει στην δεξιά της πλευρά (όπως τη βλέπουμε από την είσοδο της οδού Βουκουρεστίου) caf e και εστιατόρια και στην αριστερή εμπορικά καταστήματα επώνυμων οίκων.
CityLink Στοά Σπυρομήλιου

Η μελέτη ανακατασκευής της περιλαμβάνει την πεζοδρόμηση με γρανιτόπλακες και τη δημιουργία σχισμής από κρύσταλο δαπέδου, μέσω του οποίου το φυσικό φως διαχέεται στην πισίνα του Holmes Place που βρίσκεται στο υπόγειο. Επίσης, η μελέτη ανακαίνισης του χώρου περιλαμβάνει την προσθήκη γυάλινου στέγαστρου, το οποίο βρίσκεται σε ύψος 25 μέτρων, με κενό για τον φυσικό αερισμό της Στοάς, προσφέροντας παράλληλα προστασία από τη βροχή. Επίσης, οι βιτρίνες των καταστημάτων ανασχεδιάστηκαν, συνδυάζοντας τα ιδιότυπα πράσινα στουραϊτικα μάρμαρα με μοντέρνες αρχιτεκτονικές πινελιές. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το γραφείο αρχιτεκτονικών μελετών Γ. Κίζη και Συνεργατών.

Έναρξη Λειτουργίας: Ιούλιος 2005

Αttica, the department store: Το μεγαλύτερο πολυκατάστημα στην Ελλάδα, συνολικής έκτασης 25.000 τ.μ. εκτείνεται σε οκτώ επίπεδα του κτιριακού συγκροτήματος και φιλοξενεί συνολικά 500 επώνυμες μάρκες.

Έναρξη Λειτουργίας: Αρχές Απριλίου 2005

Θέατρο Αλίκη: Η μελέτη ανακαίνισης του προβλέπει την αύξηση του βάθους της σκηνής και την πλήρη διατήρηση των στοιχείων που δίνουν στο χώρο τη χαρακτηριστική αύρα Μεσοπολέμου, όπως το φουαγιέ. Το θέατρο θα λειτουργήσει ξανά με λιγότερες θέσεις (περίπου 500). Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το γραφείο αρχιτεκτονικών μελετών Γ. Κίζη και Συνεργατών.

Έναρξη Λειτουργίας: Χειμώνας 2005-2006.

Θέατρο Παλλάς: Το μεγαλύτερο θέατρο των Βαλκανίων ανανεώνεται, αποκτώντας γυάλινη πρόσοψη απο την πλευρά της Στοάς και κρυστάλλινο ανελκυστήρα για την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία. Σύμφωνα με την μελέτη ανακαίνισής του, στοιχεία όπως η όψη, τα ταμεία, η χαρακτηριστική ψευδοροφή art deco και οι ξύλινες επιφάνειες των καθισμάτων αποκαθίστανται πλήρως. Το θέατρο θα λειτουργήσει ξανά με 1500 (αντί 2000) θέσεις. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το γραφείο αρχιτεκτονικών μελετών Γ. Κίζη και Συνεργατών.

Έναρξη Λειτουργίας: Χειμώνας 2005-2006

Holmes Place � Health & Fitness Club: Σε έκταση 3.000 τ.μ. που εκτείνεται σε 3 επίπεδα του κτιρίου, τα μέλη του health & fitness club θα μπορούν να επιλέξουν από: μεγάλη εσωτερική πισίνα στο υπόγειο της στοάς Σπυρομήλιου με jacuzzi και hamam, πολυτελές SPA, υπερσύγχρονες αίθουσες για ομαδικά προγράμματα, spinning, pilates, yoga, hamam, sauna και club room με cafe-restaurant.

Έναρξη Λειτουργίας: Φθινόπωρο του 2005.

Εμπορικά Καταστήματα

Tous: Ο ισπανικός οίκος που ξεκίνησε το 1920 από ένα μικρό μαγαζάκι στη Μανρέσα έρχεται σήμερα στην Αθήνα. Με το αρκουδάκι σαν σήμα κατατεθέν από το 1985, ο οίκος Tous εκφράζει τα πιο όμορφα συναισθήματά μας με κοσμήματα που αποπνέουν αγάπη και τρυφερότητα με ένα μοντέρνο και γεμάτο αισθητική τρόπο.

Cartier: Η νέα boutique της Cartier θα βρίκεται σε ένα χώρο 250 τετραγωνικών μέτρων, στο CityLink .Σε σχέδια του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα, Bruno Moinard , σε συνεργασία με τον έλληνα αρχιτέκτονα κ. Παύλο Καλλιγά, υπόσχεται να είναι ένα θέατρο των ονείρων, ένας κήπος της Εδέμ για τους λάτρεις των ξεχωριστών ρολογιών, κοσμημάτων και λοιπών αντικειμένων πολυτελείας του οίκου. Η διακόσμηση της boutique Cartier θα βασιστεί στο νέο concept των boutique Cartier, με απαλά χρώματα που παραπέμπουν στις μεγάλες boutique του οίκου στο Παρίσι, όπως αυτών της Champs Elysees και της 13 Rue de la Paix.

Van Cleef & Arpels: Οι απαράμιλλες συλλογές του οίκου κοσμημάτων που ξεκίνησε το 1906 θα παρουσιάζονται στην καινούρια boutique του CityLink, χάρη στη Λιάνα Βουράκη.

Τζάννες: Από το 1960 και επί 40 έτη λειτουργούσε στο κτίριο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού επί της δού Πανεπιστημίου 9, διανέμοντας στην Ελληνική αγορά κατ΄αποκλειστικότητα προϊόντα των οίκων RONSON, MONTBLANC, DUNHILL και GRAF VON FABER CASTELL. Το 2005 επιστρέφει στο φυσικό της χώρο δημιουργώντας στη Στοά Σπυρομήλιου μία από τις μεγαλύτερες MONTBLANC BOUTIQUE της Ευρώπης.

Diesel Black Label

Salvatore Ferragamo : Ένας από τους πιο σημαντικούς και διεθνώς γνωστούς Ιταλικούς οίκους ειδών πολυτελείας. Ιδρύθηκε το 1927 και έγινε γνωστός για τα υποδήματά του. Ο Salvatore Ferragamo θεωρείται ένας από τους κυριότερους σχεδιαστές, παραγωγούς και διανομείς υποδημάτων, αξεσουάρ και ειδών ρουχισμού.

Τσαντίλης: Η εταιρία Τσαντίλης δραστηριοποιείται από το 1919 στο χώρο του γυναικείου ενδύματος, ξεκινώντας από το ιστορικό κατάστημα της οδού Αιόλου και φτάνοντας σήμερα στο CityLink.

Warner Bros: Η Warner Bros. σε συνεργασία με την Alouette, δημιουργεί ακόμα ένα κεντρικό κατάστημα Warner Bros. Studios. Στο κινηματογραφικό περιβάλλον του νέου καταστήματος οι φίλοι των Looney Tunes , Batman και Superman θα βρούν trendy ρούχα και αξεσουάρ για κάθε ηλικία με την αυθεντική υπογραφή της Warner Bros.

Έναρξη Λειτουργίας: Εκτός από το κατάστημα Tous που λειτουργεί ήδη, η έναρξη λειτουργίας των παραπάνω τοποθετείται στο χρονικό διάστημα Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2005.

Χώρος Zonars: Ιστορικό στέκι των ελλήνων πολιτικών και διασημοτήτων του προηγούμενου αιώνα, το διατηρητέας χρήσης Zonars , θα επαναλειτουργήσει στη γωνία Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου. Η μελέτη ανακαίνισής του προβλέπει την πλήρη διατήρηση των χαρακτηριστικών art deco στοιχείων του. Έναρξη Λειτουργίας: Φθινόπωρο 2005.

Χώρος Brazilian: Ιστορικό cafe, στέκι των ποιητών και διανοουμένων του προηγούμενου αιώνα. Έναρξη Λειτουργίας: Φθινόπωρο 2005.

Night Club
«Η πρωτοβουλία μας για αναβίωση του αστικού και εμπορικού χαρακτήρα του συγκροτήματος βρήκε εντυπωσιακή ανταπόκριση από τα μεγαλύτερα εμπορικά ονόματα», δήλωσε ο κ. Γεώργιος Σορτίκος, Δ/νων Σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate. «Το CityLink πρόκειται να αποτελέσει το νέο πόλο έλξης της μητρόπολης των Αθηνών, δίνοντας στο κέντρο αίγλη και κοσμοπολίτικο χαρακτήρα. Η ανανεωμένη του όψη, μετά τις εργασίες ανακαίνισης, θα κοσμεί την πόλη για πολλά ακόμη χρόνια».

Οι εργασίες ανακαίνισης του CityLink ξεκίνησαν το 2000 με στόχο την αναβίωση του κοσμοπολίτικου χαρακτήρα του συγκροτήματος και τη δημιουργία ενός 24ωρου πόλου έλξης για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου και για τον εισερχόμενο ποιοτικό τουρισμό. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, το φθινόπωρο του 2005, το CityLink θα δώσει στον όρο «εμπορικό κέντρο» την πραγματική του διάσταση, καθώς θα προσφέρει στο κοινό μοναδικές προτάσεις lifestyle και ευ ζην στην καρδιά της πόλης, όπως: επιλογή μεταξύ των πλέον διάσημων brands του εξωτερικού, health & fitness club, ατμοσφαιρικά cafe, εστιατόρια με ποικίλες γεύσεις, τα θέατρα Παλλάς και Αλίκη, την ανακαινισμένη Στοά Σπυρομήλιου και night club.
Το CityLink (πρώην Μέγαρο Μετοχικού Ταμείου Στρατού) είναι ο νέος προορισμός αγορών και αναψυχής υψηλής αισθητικής που δημιούργησε Όμιλος real estate της Τράπεζας Πειραιώς στην καρδιά της Αθήνας. Το οικοδομικό συγκρότημα περιβάλλεται από τις οδούς Σταδίου, Βουκουρεστίου, Πανεπιστημίου και Αμερικής και αποτελείται από 9 επί μέρους κτίσματα, συνολικού εμβαδού περίπου 65.000 τ.μ. Με την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης, το φθινόπωρο του 2005, ο επισκέπτης του CityLink θα μπορεί να επιλέξει από τα ακόλουθα: Το Attica, the department store, το μεγαλύτερο πολυκατάστημα της Ελλάδας που θα εκτείνεται σε 8 επίπεδα, με περισσότερα από 300 shops in a shop και 500 διαφορετικές επώνυμες μάρκες, καταστήματα πολυτελών ειδών από οίκους της Ελλάδας και του εξωτερικού, health & fitness club, cafe, εστιατόρια, τα πλήρως ανακαινισμένα θέατρα Παλλάς και Αλίκη και ένα night club.Visit Fe-mail.gr Webmagazine...
Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στο www.neo.gr
http://www.neo.gr

Μπορείτε να διαβάσετε αυτό το άρθρο στην παρακάτω διεύθυνση:
http://www.neo.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=3145