Εκπαιδευόμενες


Ένας Αστυνομικός εκπαιδευτής εξετάζει τρεις ξανθές που εκπαιδεύονται για να γίνουν Ντετέκτιβ. Για να εκτιμήσει τις ικανότητές τους, δείχνει στη πρώτη ξανθιά μια φωτογραφία για 5 δευτερόλεπτα και μετά την κρύβει. «Αυτός είναι ο ύποπτος, πως θα τον αναγνωρίσεις»; Η ξανθιά απαντάει: «Μα αυτό είναι εύκολο γιατί έχει μόνο ένα μάτι»! Ο εκπαιδευτής έκπληκτος εξηγεί: «Λοιπόν, ε,...αυτό ίσως οφείλεται, εεε.. στο ότι η φωτογραφία ... τον δείχνει προφίλ»!

Ψιλοεκνευρισμένος γι' αυτή την γελοία απάντηση δείχνει για πέντε δευτερόλεπτα τη φωτογραφία στη δεύτερη ξανθιά και ρωτάει: «Αυτός είναι ο ύποπτος, πώς θα τον αναγνωρίσεις; Σκέψου πριν απαντήσεις». Η ξανθιά απαντάει, ρίχνοντας με μια κίνηση σιγουριάς προς τα πίσω τα μαλλιά της, χωρίς κανέναν ενδοιασμό: «Καλά, αυτό είναι όλο; Θα είναι εύκολο μια και έχει μόνο ένα αυτί»! Ο αστυνομικός εκρήγνυται και ουρλιάζει: «τι συμβαίνει μ' εσάς τις δύο; Και βέβαια έχει μόνο ένα μάτι και ένα αυτί μια και η φωτογραφία είναι σε προφίλ! Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση που μπορείτε να δώσετε;»

Ο αστυνομικός, που τα έχει πάρει στο κρανίο, τρέμοντας από τα νεύρα, δείχνει τη φωτογραφία στη τρίτη ξανθιά και με απότομο ύφος ρωτάει.: «Αυτός είναι ο ύποπτος. Πώς θα τον αναγνωρίσεις»; Και συμπληρώνει αμέσως: «.. Σκέψου πολύ καλά πριν μου δώσεις κι εσύ καμιά ηλίθια απάντηση»! Η ξανθιά κοιτάζει την φωτογραφία με προσοχή και μετά από λίγο λέει με σιγουριά: «Μμμμμ..είμαι βέβαιη ότι ο ύποπτος φοράει φακούς επαφής»!

Ο αστυνομικός είναι έκπληκτος και άφωνος γιατί ούτε ο ίδιος δεν ξέρει την απάντηση. «Αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη. Περίμενε να ρωτήσω»! Σε λίγο, επανέρχεται με ένα μεγάλο χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του. «Δεν το πιστεύω! Έχεις ΔΙΚΑΙΟ! Ο ύποπτος πραγματικά φοράει φακούς επαφής. Τι σε έκανε να το παρατηρήσεις και να δώσεις μια τόσο έξυπνη απάντηση»;

Η ξανθιά, με ένα δήθεν αδιάφορο ύφος, απαντάει: «Μα ήταν τόσο απλό. Δεν μπορούσε να φοράει γυαλιά γιατί έχει μόνο ένα μάτι και ένα αυτί»!!!

Δεν υπάρχει επίσημη έκθεση για την αντίδραση του αστυνόμου αλλά οι φήμες λένε ότι έπαθε νευρικό κλονισμό και νοσηλεύτηκε για πάνω από ένα μήνα στο ψυχιατρείο!


Ανέκδοτο από το www.neo.gr
http://www.neo.gr