Το χιλιαρικο του πεντακοσαρικου....

για να θυμουνται οι παλαιοι και να μαθαινουν οι νεοτεροι! :)Kάποτε πήγε ένας επιχειρηματίας να κουρευτεί στον τακτικό του κουρέα. Την ώρα που τον κούρευε και συζητούσανε για τα άπειρα πράγματα που συνήθως λέγονται από τους κουρείς όταν έχουν πελάτη για να του σηκώνονται οι τρίχες και να τον κουρεύουν ευκολότερα, μπαίνει μέσα στο μαγαζί ένας πιτσιρικάς με ύφος ελαφρώς γκαγκά. Μόλις τον βλέπει ο κουρέας σκύβει και λέει ψυθιριστά στο αυτί του επιχειρηματία:
Αυτός είναι ο Διαμαντής, το πιο χαζό παιδί που μπορεί να σου τύχει ποτέ. Τώρα θα σου δείξω τι εννοώ. Και λέγοντας αυτά βγάζει από την τσέπη του ένα ελεεινό και τρισάθλιο πεντακοσάρικο και ένα κολλαριστό χιλιάρικο και λέει του πιτσιρικά να πάρει όποιο θέλει. Ο μικρός τα κοιτάει λίγο και μετά απλώνει το χέρι του, παίρνει το βρώμικο πεντακοσάρικο και το βάζει στη τσέπη του.
Είδες που στα 'λεγα, λέει ο κουρέας. Πρόκειται για τελείως βλάκα. Μετά από το περιστατικό, ο πιτσιρικάς λουφάζει γελώντας χαζά σε μια γωνιά και ο κουρέας τελειώνει επιτέλους το θεάρεστο έργο του. Ο επιχειρηματίας φεύγοντας πλησιάζει τον πιτσιρικά και τον ρωτάει ψυθιριστά:
Ρε σύ Διαμαντή αγόρι μου, γιατί πήρες το πεντακοσάρικο αφού μπορούσες να πάρεις το χιλιάρικο που είναι πιο πολλά λεφτά;
Διαμαντής τον κοιτάει για λίγο στα μάτια και μετά του λέει:
-Γιατί άμα πάρω το χιλιάρικο δε θα μου ξαναδώσει να διαλέξω.

Ανέκδοτο από το www.neo.gr
http://www.neo.gr